Cu cât crește valoarea tichetelor de masă în România

11 primării din Olt primesc bani de la MDLPA

Ordinul comun al Ministerului Muncii și cel al Finanțelor anunță că valoarea tichetelor de masă va crește cu 8 bani și cele de creșă cu 10 lei în România. Decizia a fost publicată recent în Monitorul Oficial.

Potrivit ordinului comun, valoarea tichetului de masă este stabilită pentru semestrul II din acest an, începând cu luna octombrie 2021. Astfel, tichetele de masă cresc cu 8 bani, iar cele de creșă cu 10 lei, însă acestea nu pot depăși 20.09 lei. Decizia a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

”Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși cuantumul de 20,09 lei”, se arată în Ordin.

Valoarea va fi aplicată și anul care urmează

În document se mai precizează că valoarea se va aplica și în februarie și martie 2022.

Valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabilește, conform legii, prin înmulțirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masă cu indicele creșterii prețurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică.

Acesta se calculează ca raport între nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru constituit din 6 luni calendaristice întregi, începând cu luna februarie 2019, și nivelul mediu al aceluiași indice pe penultimul semestru.

Tichetele de creșă, impozabile

Tichetele de creșă reprezintă avantaje salariale, sunt impozabile, dar nu se cuprind în baza de impozitare lunară a contribuțiilor sociale obligatorii.

Sursă: capital.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: