Sorin Cîmpeanu: Când orele de sport nu se pot desfășura în exterior, pot fi suplinite cu alte discipline, precum Educația pentru viață

j6

În cazul în care orele de sport nu pot fi desfăşurate la exterior, din cauza vremii, acestea pot fi suplinite cu ore de la alte discipline, cum ar fi „Educaţie pentru viaţă”, a declarat miercuri ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, întrebat dacă la orele de sport elevii vor trebui acum să poarte mască sanitară.

„Ordinul comun de ministru prevede în continuare posibilitatea derulării orelor de educaţie fizică în spaţii interioare, dacă rata de incidenţă în localitate este sub doi la mie. Peste doi la mie, doar în spaţii exterioare fără masca de protecţie. Având în vedere şi condiţiile climatice, care sunt din ce în ce mai evidente, este clar că nu vor putea fi derulate orele de educaţie fizică în exterior, din cauza condiţiilor climatice nefavorabile. În acest sens, fiecare director de şcoală poate să suplinească aceste ore de educaţie fizică cu ore din disciplina Educaţie pentru viaţă, spre exemplu”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

Ministrul interimar al sănătăţii, Cseke Attila, şi ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, au semnat un ordin comun prin care purtarea măştii de protecţie devine obligatorie și în aer liber, în cazul unor aglomerații, în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6 la mie.

sursa DIGI 24

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: