Vaccinul antigripal- o necunoscută pentru autorități

gripal

Racirea bruscă a temperaturii dar și frica unei posibile infectări cu coronavirusul SARS CoV 2 i-a determinat pe cei mai mulți olteni să întrebe medicii de familie despre vaccinul antigripal.

Dacă anul trecut la acestă dată era începută campania de vaccinare antigipală, acum nici nu a fost făcută achiziția de câtre minister.

Reprezentanții DSP Olt ridică din umeri și susțin că nu au primit nici infirmații , dar nici doze de vaccin.

,, Nu se știe nimic. Nu am fost informați despre vaccinul antigripal. Noi avem făcute catagrafierile, suntem pregătiți. Este adevărat că anul trecut campania de vaccinare a început devreme, dar să ne aminitim că au fost ani în care am primit primele doze in noiembrie-decembrie,, a declarat un reprezentant al DSP Olt.

Pe de altă parte medicii susțin că este necesară începerea imunizării antigripale, mai ales că anticorpii se formeaza în 3-4 săptămâni de la inoculare.

,, Trebuie să înceapă vaccinare. Oamenii ne întreabă, dar nu știm nimic. Mulți și-au cumpărat din farmacii dozele de vaccin. Sunt speriați și vor să se vaccineze,,, a declarat Dorian Costescu, medic de familie.

Un vaccin atigripal costă in farmacii între 58 de lei și 65 de lei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: