Meteorologii au anunțat Cod galben de vreme rea

vremea-coronavirus

Meteorologii au emis, sâmbătă, o atenţionare nowcasting de vânt puternic, valabilă pentru zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea.

În zonele avertizate se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor atinge 55 – 65 km/h. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

Potrivit unei informări publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie, vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, în acest weekend, cu valori termice diurne mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei.

În jumătatea sudică a ţării va ploua pe parcursul zilei de vineri şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar sâmbătă şi duminică, mai ales în vest şi sud-vest.

La munte, în special în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.500 de metri, vor predomina ninsorile şi pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 15 – 25 litri/mp, iar izolat în Banat şi Oltenia 30 – 35 litri/mp.

Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaţilor Meridionali, în sudul Banatului şi pe litoral, cu viteze de peste 60 – 70 km/h iar local şi în regiunile sud-estice, sudice şi în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45 – 60 km/h.

Şi în Capitală, vremea va fi deosebit de rece pentru prima decadă a lunii octombrie, cu temperaturi maxime care nu vor depăşi 14 grade în următoarele zile şi minime de 5 – 8 grade.

Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge viteze, în general 40 – 50 km/h.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: