243 de profesori întră în examen. Sindicatele cer sesiune specială pentru cei aflați în carantină

catalog

Săptămana aceasta 243 de candidați pentru posturile de conducere a unităților de învățământ din Olt vor susține proba scris a Examanului.Concursul de directori de școli, proba scrisă, are loc săptămâna viitoare, vineri, pe 15 octombrie, potrivit calendarului oficial.

Inițial și-au depus dosarul 245 de candidați , 10 au fost respinse, dar 8 au cerut reevaluarea dosarelor

Potrivit reprezentanților ISJ Olt, la nivelul județului sunt scoase la concurs 163 de posturi de director și 38 de adjuncți . În perioada 20 – 22 decembrie vor fi emise deciziile de numire pentru noii directori, dar efectiv aceștie vor putea ocupa posturile  incepnad cu 10 ianuarie 2022.

Pentru că mulți candidați pot să piardă concursul din cauza pandemiei, reprezentanții sindicatelor cer o sesiune specială.Reprezentanții profesorilor propun ca această sesiune să fie în perioada 22-26 octombrie, ca urmare a numărului mare de candidați infectați cu SARS-CoV-2 sau care sunt contacți direcți pentru persoane infectate.

„Din informațiile primite de la organizațiile afiliate am aflat că la nivel național sunt mulți candidați înscriși la concurs – admiși în urma evaluării dosarelor, care se află în imposibilitate de prezentare la proba scrisă deoarece sunt confirmați pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2 (chiar vaccinați fiind), sau au fost desemnați de DSP ca fiind contacți direcți pentru persoane infectate, astfel că se află în carantină/izolare”, susțin reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și ai Federației Sindicatelor din Educației „Spiru Haret”.

Concursul de directori de școli, proba scrisă, are loc săptămâna viitoare, vineri, pe 15 octombrie, potrivit calendarului oficial.

„Ținând cont și de situația epidemiologică actuală, vă solicităm respectuos analizați posibilitatea reglementări susținerii, de către acești candidați, a probei scrise la o dată ulterioară celei de 15 octombrie 2021. Apreciem că este posibilă organizarea unei sesiuni extraordinare a probei scrise (care să includă desfășurarea probei, afișarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale) în perioada 22 – 26 octombrie 2021, astfel încât respectivii candidați să-și înregistreze opțiunile pentru unitățile la care candidează până la data limită de 27 octombrie 2021, prevăzută în calendar”, se arată în cererea depusă la cabinetul ministrului.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: