METEO ROMÂNIA. NINSORI, TEMPERATURI SCĂZUTE ȘI PRECIPITAȚII ÎN MAI MULTE ZONE DIN ȚARĂ

ninsori

Meteo România. Ninsori, temperaturi scăzute și precipitații în mai multe zone din țară. Meteorologii au anunțat care sunt zonele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile.

Meteo România. Specialiștii au anunțat faptul că România va avea parte de o perioadă cu temperaturi scăzute, precipitații, iar în anumite zone va ninge, mai cu seamă pe vârfurile munților, dar și la cote mai joase. Până în acest moment, în mai multe colțuri ale țării a nins.

De asemenea, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, Transalpina s-a închis.

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, imprevizibile ce pot apărea în orice moment în perioada sezonului rece, pentru siguranța participanților la trafic, a fost închisă circulația pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina), pe tronsonul kilometric 34+800 metri – 59+800 metri, între localitățile Rânca (județul Gorj) și Obârșia Lotrului (județul Vâlcea)”, se arată într-un comunicat de presă.

Romica Jurca, meteorolog ANM, despre situația din țară

”Stratul de zăpadă acum cred că este mai mare în Munții Bucegi și pe Valea Prahovei. De la stațiile noastre meteo știm că sunt deja cam 4-5 cm de zăpadă și încă mai ninge. Ninsorile se vor retrage către vestul Carpaților Meridionali, așa că în următoarele ore, până diseară și chiar și mâine, la Rânca, stratul de zăpadă va mai crește, timp în care în Oltenia și în Banat va ploua. O parte din ploi vor fi însemnate cantitativ. Luni, un sistem noros dinspre Marea Mediterană va aduce precipitații în centrul, în sudul și în estul țării, sub formă de ploaie, la munte sub formă de ninsoare. Marți, un altfel de sistem noros va aduce aproximativ în aceleași zone ploi multe, o parte dintre ele însemnate cantitativ, la munte iar ninsoare. Practic, săptămâna viitoare miercuri, precipitațiile par să fie mai puține, dar vântul se va intensifica. (…) În ceea ce privește temperatura, rămâne o vreme deosebit de rece. (…) Semnalele sunt că la finalul săptămânii viitoare ninsorile vor fi mai multe, mai consistente și posibil să nu fie doar la munte ci și în zone mai joase de relief. Din păcate, luna octombrie pare să se încheie, sau să fie, cu o vreme mai rece decât în mod obișnuit”, a declarat Romica Jurca, arată dcnews.ro.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: