Mirea: Ne asumăm guvernarea în totalitate, imediat după alegerile anticipate

siminica

,,România nu poate funcționa, în plină criză, cu un guvern minoritar,, aceasta este declarația senatorului PSD Olt, Siminica Mirea.

În condițiile în care premierul demis Cîțu nu vrea să facă pace cu USR PLUS, dar nici nu renunță la funcția din fruntea executivului, social-democrații își anunță poziția. Ei subliniază că, în continuare, nu vor susține un guvern minoritar. Mai mult, aceștia exclud posibilitatea de a intra la guvernare alături de liberali.

,,În acest context, nu susținem niciun guvern minoritar de dreapta și nici nu propunem un premier care să formeze un guvern social democrat minoritar. Alături de colegii mei social democrați, ne asumam guvernarea în totalitate, imediat după alegerile anticipate. Între timp, soluția urgentă este alcătuirea unui Guvern provizoriu, format în baza unui acord politic din specialiști. Acest guvern trebuie să aplice urgent cele zece măsuri PSD pentru ameliorarea crizei. Actuala situație în care România se află nu permite organizarea alegerilor anticipate, dar nici funcționarea cu un guvern minoritar. Guvernul provizoriu, cu atribuții depline, format din specialiști susținuți de o largă majoritate în Parlament, ar trebui mediat de Președintele României. Cei vinovați de această criză au înregistrat rezultate dezastruoase pe toate planurile și trebuie sa plătească! Noi, vom rămâne aceeași oameni, dedicați cetățenilor și nevoilor lor, iar în acest sens, PSD a pregătit mai multe legi pentru români care pot fi trecute prin Parlament, pentru că iată, realitatea a arătat că dacă se vrea, legile bune și necesare populației pot fi adoptate rapid. (Legea consumatorului vulnerabil; Legea carantinei),, a subliniat demnitarul PSD.

Lasă un răspuns