Olt: A plouat cu amenzi, în ultimele 24 de ore, pentru nepurtarea măștii de protecţie

politisti-masca-petreceri

În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV 2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

„Astfel, au fost verificate persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă. 

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 200 de forţe de ordine, fiind verificate 54 de societăți comerciale, precum şi 111 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate și verificate aproximativ 4.000 de persoane. 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 125 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 20.500 de lei, dintre care 114 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 7.500 de lei și 11 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor prin organizarea de activități sau participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții, în valoare de 13.000 de lei”, transmite IPJ Olt. 

Activitățile vor continua și în perioada următoare, fiind intensificate verificările în localitățile unde rata de incidență a depășit 6 la 1.000 de locuitori, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV 2, dar și conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile la care sunt expuși, dacă nu respectă măsurile de protecție sanitară.

În localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

Totodată, pentru localitățile în care incidența este mai mică de 6/1.000 de locuitori, portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun. 

Lasă un răspuns