SJU Slatina se menține pe poziții în lupta cu coronavirusul

manager

Valul patru al pandemiei s-a dovedit , până la această dată, unul mult mai ,,violent,, în comparație cu celelalte. Pentru a evita generarea unui nou focar COVID in SJU Slatina, conducerea unității medicale a decis ca toți pacienții care trec prin UPU să fie testați.

Spitalul Județean de Urgență Slatina face față unor provocări deosebite, atât în ceea ce privește afluxul de pacienți, cât și din punct de vedere al distribuirii și alocării resurselor disponibile,în contextul valului 4 al pandemiei de coronavirus.

,,Pentru a gestiona numărul mare de prezentări de pacienți suspecți și confirmați,la nivelul Unității de Primire Urgențe s-a creat o structură temporară – staționar (ca o extensie a UPU), unde pacienții sunt izolați și monitorizați, în așteptarea evaluării de către medicii infecționiști,, a anunțat Angela Nicolae, manager SJU Slatina.

Totodată, au fost mărită și capacitatea de îngrijire a pacienților cu coronavirus.

,, Unitatea noastră își menține angajamentul de a primi și trata cazurile medii și severe de infecție Covid, cât și de a acorda servicii medicale de urgență pentru patologia non-Covid, de la nivelul întregului județ. În acest sens, Spitalul Județean de Urgență Slatina are, în acest moment, cea mai mare capacitate de îngrijire a pacienților suspecți și confirmați Covid, de la începutul pandemiei. Astfel, dispunem de 122 paturi confirmați Covid adulți – din care 115 cu surse de oxigen, 14 paturi confirmați copii și 10 paturi de terapie intensivă. La acestea se mai adaugă 13 paturi de suspecți adulți și copii.Întreg sectorul Covid este separat de restul circuitelor din spital,, a adăugat managerul SJU Slatina.

În ceea ce privește pacienții non-Covid, în spital fost suspendate internările pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații medicale, care nu reprezintă urgențe și care pot fi reprogramate,s-a avut în vedere menținerea activității pentru toate secțiile care fac internări de urgență.

Cât despre stocurile de medicamente, conducerea unității medicale susține că, în continuare, se fac eforturi ca pacienții să aibă parte de tratament necesar.

,,Deși afluxul de pacienți în sectoarele Covid este la cel mai mare nivel de la începutul pandemiei, Spitalul Județean de Urgență Slatina are, în acest moment, stocuri suficiente de materiale sanitare, dezinfectanți și depune eforturi permanente pentru a asigura volumul de medicamente necesar pentru tratarea pacienților Covid, ținând cont și de alocările de la nivel central pentru medicația specifică.Un real suport l-am primit, în luna septembrie, de la Consiliul Județean Olt, care a dispus o alocare suplimentară de fonduri destinată achiziției de medicamente și materiale sanitare pentru combaterea pandemiei de coronavirus,, a conchis Angela Nicolae.

Lasă un răspuns