Incendiu la SJU. Din fericire a fost doar un exercițiu

Pompierii olteni și-au testat timpii de intervenție în cazul în care se vor confrunta și ei cu situații similare cu cele întâlnite de colegii lor din capitală, Iași, Constanța sau Suceava. Salvatorii au simulat un incendiu la la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după scenariul incendiilor ce au avut lor in ultimul an in unitățile medicale din țară.

Flăcările au izbucnit cu Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la etajul II al Corpului Central al celei mai mari unită medicale din județul Olt, exercițiul fiind desfășurat de pompierii din cadrul Detașamentului Slatina.

În afară de această simulare de incendiu, conform legislației în vigoare, pompierii au început din această săptămână să verifice secțiile ATI ale spitaleleor din Slatina și Caracal, la un interval de trei ore, care este nivelul de oxigen din încăperi, căile de evacuare, și nu numai.

„Simularea a fost pentru un incendiu izbucnit la Secția ATI non-COVID, etajul II, de la Spitalul Slatina și nu la Sectorul COVID. Începând de marți, Secțiile ATI COVID de la Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Caracal sunt controlate din trei în trei ore, potrivit noii legislații. Se verifică nivelul de oxigen din încăperi, căile de evacuare, instalațiile electrice, dacă există surse de foc, dar și modul de intervenție al personalului responsabil. Acum am făcut simulare pentru Secția ATI non-COVID, din Corpul Central”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

La acestă dată în spital sunt 122 de pacienți cu SARS CoV 2 din care 115 cu surse de oxigen, alți14 sunt copii confirmați cu coronavirus, iar 10 pacienți sunt la Terapie Intensivă. La acestea se mai adaugă 13 suspecți cu covid, adulți și copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura