Rotea cere directorilor să NU dezinformeze și să NU manipuleze părinții

Haosul din școli nu se datorează dora pandemiei, ci și a lipsei asumării unor decizii de către unii factor decidenți. Acestă situație este semnalată, zilele acestea, în Balș, chiar de edilul Cătălin Rotea.

Acesta a făcut apel, public, la conducerile unităților de învățământ să explice dacă au solicitat ajutor și nu au primit acest lucru din partea autorităților locale. Acest lucru vine după ce unii părinți s-au plâns că în unitățele de învățământ unde învață copii lor nu sunt produse sanitare sau că nu se pot respecta măsurile igienico-sanitare din lipsa dezinfectanților .

Alții au semnalat că școlile nu au primit dotarile necesare desfășurării orelor online, asta în condițiile in care la primărie nu au fost depus actele necesare achiziționării acestora.

,,Opțiunea de trecere a cursurilor școlare în online, ca urmare a creșterii ratei de infectare cu Covid-19, aparține în exclusivitate școlilor și grădinițelor. Am răspuns oricărei solicitări a unităților de învățământ din Balș, îi rog public pe directorii acestor instituții să comunice dacă au avut vreo doleanță nesoluționată. Am alocat, în 2021, mai mult de 1.000.000 lei pentru solicitările de investiții și cheltuieli materiale ale școlilor și grădinițelor din Balș, fără mediatizare, fără politică, pentru că învățământul nu este un teren de joacă electoral, iar acești bani, care vin din bugetul orașului, sunt realmente necesari pentru copiii noștri,, a declarat Rotea.

Primarul cere directorilor să fie înainte de toate cadre didactice ce pun mai presus de orice interes politic, interesul elevului.

,, Rămân deschis pentru rezolvarea tuturor problemelor școlilor și grădinițelor, dar în același timp, le cer în mod ferm directorilor “purtători” de carnet de partid, să NU dezinformeze și să NU manipuleze informațiile pe care le transmit părinților, din niște meschine interese electorale,, a subliniat edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura