Sute de amenzi pentru oltenii care au încălcat regurile pandemiei

sute dum

În ultimele 48 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost verificate persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

,,La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 300 de forţe de ordine, fiind verificate 132 de societăți comerciale, precum şi 176 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate și verificate aproximativ 5.500 de persoane.Pentru abaterile constatate au fost aplicate 202 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55 din 2020, în valoarea totală de 14.500 de lei, dintre care 197 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 4.500 de lei, 3 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina la domiciliu, în valoare de 5000 de lei și 2 pentru nerespectarea măsurilor privind participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public, pentru care au fost instituite interdicții/restricții, în valoare de 5000 de lei,,a declarata purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Polițiștii vor acționa, în continuare, în vederea prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 şi asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Lasă un răspuns