Sute de olteni au fost amendați pentru că au încălcat regulile pandemiei

sute dum

În județul Olt sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii olteni, au desfăşurat în ultimele patru zile 52 de acţiuni pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, din care 14 în cooperare cu celelalte structuri (Jandarmeria Română și Poliția Locală Slatina).

În urma activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost legitimate zilnic, în medie, peste 4.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind verificate peste 7.500 de locaţii de interes, 270 de societăți comerciale și peste 400 de mijloace de transport persoane.

,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 471 de sancțiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 26.600 de lei, dintre care 462 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 10.600 de lei, 3 sancțiuni pentru nerespectarea carantinei, în valoare de 5.000 de lei, 4 sancțiuni aplicate persoanelor fizice pentru organizarea/participarea de/la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, în valoare de 10.000 de lei și 2 sancțiuni pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație, în valoare de 1.000 de lei,, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Poliției oltene.

Potrivit aceleași surse, astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.

,,Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.Reamintim faptul că, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise,, a completat Vasiloica.

Lasă un răspuns