FRF a decis că în Liga I vor juca doar vaccinații sau cei cu test negativ

SEZON 2019/2020 - FOTBAL - LIGA 1 - UNIVERSITATEA CRAIOVA - FC B

Dan Nistor (D), de la Universitatea Craiova, suteaza in timpul meciului de fotbal contra echipei FC Botosani din etapa a III-a a play-off-ului Ligii 1, disputat pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova, marti, 23 iunie 2020. REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

Situația epidemiologică îngrijorătoare din România a provocat întrunirea Comitetului de Urgență al FRF . Începând de joi, 21 octombrie, fotbaliștii vor mai putea evolua în competițiile interne doar dacă trimit la FRF una dintre cele două dovezi: certificatul verde (QR code) sau test negativ împotriva COVID-19, notează GSP.ro

„Echipele vor trimite la FRF(medical@frf.ro) și, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele, prenumele, funcția, data recoltării testului, tipul de test efectuat și rezultatul. De asemenea, trebuie trimis și un document cu buletinele de analiză scanate, precum și deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice.

Acest model de informare se va menține pe toată durata competiției. Suplimentar față de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecărei persoane din delegația unei echipe (staff + jucători + alți oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă.

Astfel, pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca și viza medicală – condiție pentru dreptul de joc), arbitrul având obligația verificării acestor documente. Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situația jocurilor la care participă jucători minori (exceptați de la testare), obligația prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii delegației (staff+jucători+alți oficiali) majori”, se arată în comunicatul emis de frf.ro.

Lasă un răspuns