Oltenii continuă să încalce regulile pandemiei

marti 2

În ultimele 72 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2 poliţiştii , jandarmii și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost verificate persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

La activităţile de verificare desfășurate au participat zilnic, în medie, peste 200 de forţe de ordine, fiind verificate 186 de societăți comerciale, precum şi 197 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost verificate zilnic, în medie, aproximativ 2200 de obiective/locații de interes.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 258 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020, în valoare totală de 19.000 de lei, dintre care 251 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 19.000 de lei și 7 sancțiuni, cu avertisment, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

,,Reamintim faptul că în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor persoanelor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică şi să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Polițiștii vor acționa, în continuare, în vederea prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 şi asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică,,a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica.

Lasă un răspuns