CAS Olt: lista dispozitivelor medicale a fost completată cu 3 dispozitive medicale noi

cas-olt

Casa de Asigurări de Sănătate Olt transmite că lista dispozitivelor medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu a fost completată cu 3 dispozitive medicale noi.

“Este vorba despre  un dispozitiv în domeniul ORL, respectiv Filtru umidificator HME și 2 în domeniul protezelor pentru membrul inferior  și anume Manșon de silicon pentru proteza de coapsă modulară cu manșon de silicon și Manșon de silicon pentru proteza de gambă modulară cu manșon de silicon.

Suma care se suportă de casa de asigurări de sănătate pentru Filtru umidificator HME este de 258 lei iar pentru manșonul de silicon pentru proteza de coapsă modulară cu manșon de silicon și manșonul de silicon pentru proteza de gambă modulară cu manșon de silicon casa de asigurări de sănătate suportă 2.177 lei. Termenul de înlocuire pentru aceste manșoane este de 2 ani.

Atît manşonul de silicon pentru proteza de coapsă modulară cu manşon de silicon cât şi manşonul de silicon pentru proteza de gambă modulară cu manşon de silicon se acordă pentru amputaţie ca urmare a complicaţiilor diabetului zaharat şi ca urmare a afecţiunilor neoplazice la nivelul membrului inferior, la recomandarea medicului de specialitate ortopedie şi traumatologie, ortopedie pediatrică, chirurgie generală, chirurgie vasculară, chirurgie pediatrică, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice.

Pentru obţinerea dispozitivului medical asiguratul, unul dintre membrii de familie sau o persoană împuternicită legal în acest sens de acesta – depune o cerere la casa de asigurări de sănătate  actul de identitate (în copie) și prescripţia medicală pentru dispozitivul medical. Pentru copiii în vârstă de până la 14 ani se ataşează prescripţia medicală pentru dispozitivul medical recomandat, cu specificarea domiciliului copilului, şi certificatul de naştere (în copie). Documentele se pot transmite casei de asigurări de sănătate și prin poştă sau prin mijloace de comunicare electronică.” se arată într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns