Este clar: ne închid până în decembrie!

carantina

CEL DE-AL PATRULEA VAL AL PANDEMIEI AR PUTEA ȚINE PÂNĂ LA FINALUL LUNII NOIEMBRIE

În ultimele săptămâni, situația din România este una îngrijorătoare. Zeci de mii de români au fost confirmați pozitiv la noul coronavirus, iar la capitolul decese țara noastră este pe primul loc în Europa. Raed Arafat, șeful DSU, susține faptul că cel de-al patrulea val pandemic ar mai dura până la finalul lunii noiembrie, iar săptămâna viitoare vom afla dacă ne aflăm sau nu la un platou al infectărilor.


În cadrul declarațiilor pentru Digi24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține faptul că săptămâna viitoare vom afla dacă țara noastră se află sau nu la un platou al infectărilor. De asemenea, acesta susține că valul patru al pandemiei ar mai dura până la finalul lunii noiembrie.


„Va mai dura. Când ajungem la un platou, nu vom ajunge să avem o scădere rapidă. O să începem să avem o scădere lentă după platou. Întrebarea este dacă am ajuns la platou, că în ultimele 2 – 3 zile am văzut că suntem. Eram la 18.000, acum suntem la 16 – 15.000. Oare cât ţine platoul ăsta? Dacă e platou, dacă nu ne trezim din nou cu o creştere. Şi dacă ţine platoul ăsta în următoarele zile, când începe să scadă şi cu ce viteză? Clar că măsurile cu masca, mai ales şi celelalte poate vor ajuta la o scădere mai rapidă, dar nici asta nu va fi una spectaculoasă, de pe o zi pe alta să scadă cu câte 1.000. S-ar putea să ne trezim că o ducem aşa până prin mijlocul lunii noiembrie, sfârşitul lunii noiembrie, să vedem că încă luptăm cu acest val până ajungem la o situaţie controlabilă. Depinde foarte mult de noi, din nou. Cu cât se vaccinează mai mult, cu atât şansa să controlăm situaţia este mai bună şi şansa să prevenim alt val mai târziu, prin ianuarie – februarie, este mai mare. (…) Mijlocul săptămânii viitoare, miercuri – joi, ne vom da seama care sunt creşterile, dar şi duminică. Noi comparăm şi zilele. Duminică la o duminică, luni la o zi de luni şi vedem dacă sunt creşteri şi încă eram pe creştere”, a declarat Arafat, la Digi24.

Raed Arafat: ”Cu cât se vaccinează mai mulți, cu atât apariția de mutații este mai mică”

Lasă un răspuns