ANCHETĂ LA UN CENTRU DE VACCINARE, DUPĂ CE 4 PERSOANE AU PRIMIT ASTRAZENECA LA DOZA A 3-A

vaccin

S-a deschis o anchetă la un centru de vaccinare, după ce 4 persoane au primit AstraZeneca la doza a 3-a. 

Potrivit declarațiilor făcute de către Valeriu Gheorgiță, a 3-a doză se face numai cu vaccin ARNmesager, inclusiv pentru persoanele care au primit la primele doze serul AstraZeneca. Recent, însă, 4 persoane au primit AstraZeneca la doza a 3-a.

Informațiile au apărut în buletinul de vaccinare transmis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Potrivit acestora, cele 4 persoane ar fi cerut să  li se injecteze serul AstraZeneca.

”Au fost 3 situații la Neamț și una la Brașov. CNCAV a emis instrucțiunea care reglementează administrarea vaccinurilor pentru doza de rapel (booster), astfel încât răspunsul imun să fie maximal pentru beneficiari. Situațiile punctuale trebuie documentate în centrele respective”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru Libertatea.

Peste 39.000 de români imunizați în ultimele 2 zile

Peste 39.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele două zile în Capitală, dintre care circa 17.000 în cadrul „Maratonului pentru viață”, care a început vineri de dimineață și se va încheia luni, a anunțat CNCAV.

Lasă un răspuns