Gafă de proporții a Guvernului. Școlile private rămân deschise, pentru că a uitat să le includă în HG. Ce spune Cîmpeanu

sc1

Restricțiile care intră în vigoare de luni vin cu o eroare. Școlile private își vor putea desfășura activitatea inclusiv fizic, în timp ce unitățile de stat sunt obligate să intre în vacanță.

Ministrul Educației acuză că Hotărârea de Guvern care reglementează noile reguli nu conține această măsură, deși ea este trecută în decizia Comitetului pentru Situații de Urgență.

Pe 20 octombrie, după o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, președintele României anunță noile măsuri pentru oprirea pandemiei. Una dintre ele era închiderea școlilor.

Klaus Iohannis, președintele României, 20 octombrie 2021: ”În mod normal, începând de luni, de săptămână viitoare, de luni, este vacanță pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanță să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu sau liceu pentru 2 săptămâni. Începând de luni este vacanță școlară”.

Doar că vacanța școlară nu este pentru toată lumea, spune acum ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu susține că decizia CNSU pentru închiderea școlilor și grădinițelor private și de stat nu a mai fost introdusă printr-o eroare și în Hotărârea de Guvern. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul EducațieiNu a fost preluată în Hotărârea de Guvern. Unitățile private și de stat sunt deschise. Ministerul nu are baza legală să suspende școlile private.
ReporterDe miercuri până duminică a trecut ceva timp, de ce abia acum discutăm despre asta?
Sorin CîmpeanuEu am anunțat de vineri”.

De vineri și până acum Guvernul nu a luat nicio măsură, astfel că luni școlile private au posibilitatea să primească elevii în clase.

sursa Stirile ProTv

Lasă un răspuns