Vremea azi. Se răcește în cea mai mare parte a țării

vremea toamna

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de dumincă, 24 octombrie 2021. Vremea va deveni rece pentru această dată calendaristică în cea mai mare parte a țării.

În Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei, înnorările vor fi persistente și temporar va ploua, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat ploi slabe în Transilvania, Moldova și Oltenia. În zona de munte, în general la altitudini mai mari de 1400 m, trecător se vor semnala precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor depăși 60…70 km/h, iar local și în regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -1 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceață.

Vremea se va răci, iar în cea mai mare parte a țării va deveni rece pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi senin în regiunile vestice, iar în rest variabil, cu înnorări temporare în nord-est, iar pe parcursul zilei și în sud și sud-est, dar numai izolat vor mai fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în Moldova și Dobrogea, precum și la munte, cu precădere pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 și 4 grade. Dimineața și noaptea, izolat îndeosebi în centrul țării se va forma ceață.

Lasă un răspuns