Florin Cîțu: Dacă USR nu votează Guvernul Ciucă, să le spună românilor că vor anticipate

catu

Liderul liberal Florin Cîțu pare dispus să favorizeze, în relația cu USR, soluția despre care vorbea, duminică seara, la Digi24, secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, un apropiat al său: USR să voteze acum guvernul minoritar Ciuca, iar apoi să înceapă negocieri cu PNL pentru o refacere a coaliției.

„PNL are o decizie în BEx pe care nu am schimbat-o încă, de a nu mai guverna cu USR, dacă USR votează o moțiune împotriva PNL, dar, totuși, am făcut o concesie și am schimbat mandatul pentru premier. Repet, USR are șansa să arate românilor că flexibilizează mandatul, votează un Guvern minoritar, rezolvăm această criză și apoi vedem mai departe ce se întâmplă și cum refacem coaliția. Avem câteva luni de zile de discutat, sunt câteva lucruri de discutat. Să refaci, așa, peste noapte, doar cum vrea USR este imposibil”, a spus, luni, Florin Cîțu.

PSD a spus că nu vrea la guvernare, USR a plecat de la guvernare fără o soluție, în timp ce liberalii au arătat flexibilitate și au făcut o altă nominalizare de premier în persoana lui Nicolae Ciucă, astfel că soluția responsabilă astăzi este să votăm acest guvern minoritar, a arătat Florin Cîțu. 

Lasă un răspuns