Nou record de vaccinare. Peste 128.000 de români s-au imunizat. Când atingem imunizarea în masă în ritmul acesta

111

În al doisprezecelea ceas, românii acceptă să se vaccineze într-un ritm atât de mare, încât numărul celor care au primit prima doză de ser, și sunt pe cale să se imunizeze, depășește numărul infectărilor.

După luni întregi, în care nu s-au deranjat din diverse motive să treacă pe la centre, în ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 128 de mii de oameni s-au vaccinat, dintre care 93 de mii cu prima doză.

Dacă acest ritm s-ar păstra, am atinge imunizarea în masă, la sfârșitul anului, sau, la începutul lui 2022.

Doi medici, un infecționist și un epidemiolog, unul mai optimist, Valeriu Gheorghiță, celălalt mai pesimist, Octavian Jurma ne arată, pentru prima dată, că putem scapă de valul patru și înfruntă mai ușor eventualele valurii viitoare, cu o singură condiție: să vrem. Să vrem să ne apărăm și să-i apărăm și pe ceilalți, prin vaccinare.

Ultima zi de weekend a totalizat peste 110.000 de români care au mers să se vaccineze și, din acest număr, cei mai importanți sunt cei peste 83.000 care au făcut prima doză. Iar numărul celor complet imunizați se aproape de 6 milioane, adică 40% din populația de peste 18 ani.

sursa Stirile ProTv

Lasă un răspuns