VALERIU GHEORGHIȚĂ: ”SPERĂM SĂ ATINGEM PRAGUL DE IMUNIZARE COLECTIVĂ PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ANULUI”

valeriu-gheorghita-covid-19

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că ţinta autorităţilor este atingerea, până la sfârşitul anului, a pragului de imunizare colectivă prin vaccinarea împotriva COVID-19. El a precizat că, în prezent, rata populației vaccinate este de 40 la sută, iar ținta este să ajungă la 70 la sută.

“Datoria noastră este să creştem progresiv capacitatea de vaccinare aşa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de 70% persoane vaccinate din populaţia adultă. În acest moment, rata de acoperire vaccinală este de 40% la populaţia adultă, de peste 18 ani. (…) Pentru că în aceste zile oamenii au arătat o dorinţă în creştere (…) pentru vaccinare, UMF Carol Davila, Colegiul Medicilor din Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică vor organiza, în fiecare săptămână, un maraton de vaccinare în Capitală. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare”, a afirmat Gheorghiţă, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Biblioteca Naţională, unul din cele şase centre din Capitală ale “Maratonului vaccinării pentru viaţă”.

România a înregistrat sâmbătă un nou record în campania de vaccinare: cel mai mare număr de persoane imunizate cu prima doză într-o singură zi. Peste 127.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, din care peste 91.000 au făcut prima doză, a anunțat CNCAV.

Lasă un răspuns