Candidați la școli de jandarmi care au primit 2 și 3, notați cu 10 după contestații. Jandarmerie: A fost o eroare, au primit alt test

jan

Scandal legat de concursurile de admitere în Jandarmerie. 11 candidați care au dat concurs la școlile de subofițeri au primit subiecte greșite la proba teoretică, dar lucrările le-au fost corectate cu baremele bune. Eroarea a ieșit la iveală după contestații. În astfel de cazuri regulamentul e clar: pentru că a fost greșeala organizatorilor, toți cei 11 au primit note maxime. Reprezentanții Jandarmeriei susțin că a fost vorba de o eroare și că aceștia au primit teste greșite.

Potrivit Jandarmeriei Române, în urma unei erori, candidaţii care au susţinut examenul de admitere la sediul Inspectoratul Județean de Jandarmerie Prahova au primit testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs.

Nefiind baremul real, candidații au primit inițial note de 2 și 3.

Ei au primit punctajul maxim după contestații, conform legii, arată Jandarmeria. Este vorba despre șapte candidați pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi patru pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni.

„O comisie de verificare s-a deplasat imediat la sediul IJJ Prahova, pe baza constatărilor urmând a se dispune măsurile legale”, au anunțat reprezentanții Jandarmeriei.

Marian Godină a explicat pe blogul lui că într-una din sălile de examen din Prahova, în cea în care se aflau cei 11, candidații au primit subiectele care au mai fost date la sesiunea din martie, subiecte pe care candidații le cunoșteau deja.

sursa DIGI 24

Lasă un răspuns