MODERNA ANUNŢĂ CĂ VACCINUL SĂU ANTI-COVID ESTE EFICIENT ŞI SIGUR LA COPIII CU VÂRSTE ÎNTRE 6 ŞI 11 ANI

Moderna Inc a anunţat, luni, că vaccinul său anti-COVID-19 a generat un răspuns imunitar puternic şi că a fost în general bine tolerat la copiii cu vârste cuprinse între şase şi 11 ani.

Moderna a precizat că vaccinul său anti-COVID-19 în două doze a generat anticorpi neutralizanţi la copii, iar siguranţa serului este comparabilă cu cea constatată anterior în cazul studiilor clinice la adolescenţi şi adulţi. Compania farmaceutică americană intenţionând să trimită în curând datele autorităţilor de reglementare, informează Reuters. 

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Moderna este autorizat pentru utilizare in regim de urgenţă în cazul adulţilor, iar recent a primit undă verde pentru administrarea unei a treia doze la anumite categorii de americani. Cu toate acestea, FDA nu a autorizat încă vaccinul pentru a fi utilizat la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

Potrivit Moderna, cea mai mare parte a efectelor secundare din cadrul studiului clinic, care a inclus 4.753 de participanţi, au fost minore sau moderate din punctul de vedere al severităţii, a precizat compania. Cele mai frecvente efecte adverse raportate au fost oboseală, dureri de cap, febră şi durere la locul injectării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura