Sute de tineri și copii din Olt au ajuns la medic. Virozele fac ravagii

muci

Camerele de gardă ale spitalelor , dar și cabinetele medicilor de familie sunt asaltate de tot mai multe cazuri de olteni cu infecții respiratorii.

Vremea rece a adus şi un val de viroze. Peste 760 de olteni s-au prezentat săptămâna trecută la medic cu infecţii respiratorii acute.

Potrivit DSP Olt, în  săptămâna 18- 24.10.2021, la nivelul jud. Olt  s-au inregistrat  405 cazuri  de Infectii respiratorii acute cu 17 internari   si 268 cazuri de Pneumonii cu 26 internari.

  Majoritatea pacienților cu pneimonie sau infecții respiratorii au vârste până în 19 ani.

  Pentru limitarea extinderii infectiilor  virale, inclusiv gripa, D.S.P. – Olt recomanda:,,Evitarea, pe cat posibil, a aglomerarilor umane si a contactului cu persoanele bolnave.Folosirea batistei de unica utilizare;Respectarea unui regim sanatos de viata- alimentatie bogata in legume si fructe;Evitarea consumului de  alcool, cofeina, pentru că acestea pot duce la deshidratare si astfel la  agravarea simptomelor.Adaptarea unei tinute  vestimentare adecvate sezonului.

Mentinerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii in comunitate.Omul bolnav se izoleaza de restul familiei intr-o camera corespunzatoare din punct de vedere igienic (luminoasa, aerisita, suficient de incalzita 24-26 grade C).Evitatea automedicatiei si prezentarea la medicul de familie in cazul aparitiei unor semne/simptome compatibile cu gripa,,

În contiuare, medicii subliniază că cea mai eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor prin gripa este vaccinarea antigripala . Vaccinul utilizat este diferit de la un sezon la altul iar compozitia este stabilita de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Lasă un răspuns