Certificatul verde NU va fi obligatoriu la locul de muncă

certificatttt

Proiectul de lege care prevedea obligativitatea introducerii certificatului verde pentru toți angajații de la stat și privat, nu a primit voturile necesare în Senatul României. Pentru acest proiect au votat pentru doar senatorii PNL, USR și UDMR. Senatorii PSD au votat împotriva.

Propunerea legislativă constă ca personalul unor unități publice sau private să fie obligați să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID – 19. Legea stipulează ca certificatul verde să îndeplinească una dintre următoarele condiţii: trecerea a cel puţin 10 zile de la vaccinarea cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2; trecerea prin boală şi încadrarea între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu acest virus; sau rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR (valabilitate 72 ore) sau antigen rapid (48 de ore).

Deși au votat, certificatul verde în forma care este acum la Senat, proiectul nu a trecut. Vom continua în Camera Deputaților fiind un proiect important care trebuie aprobat, care ajută România să depășească acest moment și voi avea grijă ca la Camera Deputaților parlamentarii PNL să fie prezenți să voteze tot.” declară Florin Cîțu, premierul demis, în fața unui centru de vaccinare organizat la Circul Metropolitan București.

În Senat, certificatul verde a fost respins cu 67 de voturi ”pentru” și 60 de voturi ”împotrivă”. Pentru a fi aprobat, proiectul trebuia sa obțină 69 de voturi ”pentru”.

Lasă un răspuns