OLT:CONTROALE ITM ÎN FERME

itm

Inspectorii de la controlul muncii realizează un nou val de controale în al doilea trimestru al anului. Pe graficul verificărilor sunt incluse și fermele agricole și zootehnice unde vor fi controlate regulile de sănătate şi securitate în muncă (SSM), precum şi cele aplicate în contextul pandemiei de coronavirus, descoperirea muncii nedeclarate şi verificarea înregistrărilor în Revisal.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt desfășoară pe parcursul semestrului II al acestui an acţiunea de verificare a modului în care sunt aplicate şi respectate cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă în activităţile specifice din agricultură. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITM Olt, Bogdan Țucă, scopul acțiunii este acela de a informa și conștientiza angajatorii cu privire la aspectele legate de securitatea și sănătatea în activitățile din agricultură pentru atingerea obiectivelor specifice.

Prin această acțiune de verificare se urmărește îmbunătățirea condițiilor de muncă, reducerea accidentelor de muncă și a bolilor,  profesionale și asigurarea unui loc de muncă sigur și sănătos pentru lucrători și obținerea unor producții cât mai mari în condiții optime de securitate, prin aplicarea   măsurilor adecvate de securitate și sănătate în muncă.

,,Rezultatele obținute vor constitui baza demersurilor viitoare ale instituţiei pentru protecţia lucrătorilor care lucrează în domeniul agricol, contribuind la stabilirea măsurilor necesare pentru promovarea îmbunătăţirii securităţii şi sănătăţii acestor categorii de lucrători,, a declarat Țucă

Lasă un răspuns