Rotea: „Cel târziu în vara anului viitor tot spitalul va fi reabilitat integral”

olt bals

Edilul din Balș, Cătălin Rotea, are planuri mari pentru unitatea medicală din oraș.Odată cu terminarea lucrărilor de reabilitare a Spitalul Orășenesc Balș, vor începe altele. Edilul a anunțat urmărește să înființeze un Centru de Primiri Urgențe.

„La Spitalul Balș s-au finalizat lucrările de reabilitare pentru: dispensarul TBC, laborator, secția Cronici, a fost împrejmuită unitatea medicală cu un gard nou, au fost făcute lucrări de amenajare peisagistică de spații verzi în curte și arată efectiv ca un parc și a fost reabilitată termic policlinica. Urmează în acest an sau în anul viitor, în cazul în care nu vom mai întâmpina rezistență din partea unor foști funcționari, actuali funcționari ai fostului regim din cadrul Spitalului Balș, lucrări la secția Pediatrie, reabilitarea Radiologiei, reabilitarea bucătăriei, construcția unei noi spălătorii și reabilitarea corpului administrativ care este o clădire istorică ce datează din anul 1908, dacă nu mă înșel. După ce vom finaliza aceste lucrări, zic eu, cel târziu în vara anului viitor, tot spitalul, care nu e un spital mare, de altfel, va fi reabilitat integral,, a declarat Cătălin Rotea.

Totodată edilul vrea să crească și calitatea serviciilor medicale. De asemena se vor face și angajări, deoarece în noile secții vor fi create posturi noi.

,,Rămâne doar să creștem calitatea serviciilor medicale, rămâne să extindem serviciile medicale, cum vă spuneam și acum șase luni, pe partea de Urologie și Endocrinologie, suntem în curs de avizare a acestor cabinete, vom mai suplimenta cu niște posturi și rămâne crearea unui Centru de Primiri Urgențe (CPU). Studiul de Fezabilitate a fost finalizat, a fost finalizat și un studiu istoric necesar, la Direcția de Cultură, care ne-a dat tot sprijinul pentru ca acest centru de primiri urgențe, care are 1.450 metri pătrați, se află în aria de protecție a unui monument istoric, iar pentru a primi avizul de la Direcția de Cultură trebuia făcut un studiu istoric că acest centru de urgențe nu afectează clădirea. E birocrație, dar o înțeleg. Și studiul istoric este finalizat, așteteptăm avizul de la Direcția de Cultură, după care putem să spunem că suntem în linie dreaptă pentru găsirea finanțării. Este un proiect major, este un proiect de 16 miliaone lei, care presupune construcții 8 milioane lei și dotări de 8 milioane de lei, adică un computer tomograf, un aparat de radiologie nou și restul dotărilor aferente unui CPU modern. (…) Tranformarea unei camere de gardă a Spitalului Balș, care are două paturi și n-are medic de gardă, într-un centru de primiri urgențe, va ajuta, este vital pentru locuitorii Balșului și pentru cei din localitățile învecinate, va ajuta, pe de altă parte, pentru reducerea fluenței către Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, mai ales în aceste vremuri de pandemie”, a declarat edilul.

Lasă un răspuns