Sute de locuri de muncă în Balș. Peste o 100 de oameni vor avea joburi noi începând de luna viitoare

primaria-bals-face-angajari

Terenurile fostei intreprinderi SMR vor fi revalorificate. După modelul Slatinei, la Balș va fi înființat un Parc Industrial. Edilul Cătălin Rotea vrea să atragă cât mai mulți investitori în oarș, care vor duce la înființarea unor locuri de muncă.

Pentru înființarea Parcului Industrial primăria trebuie să intre în posesia terenurilor și să introducă în zonă utilitățile.

„Pentru a îndeplini acest obiectiv de a crea 500 de locuri de muncă trebuie să finalizăm, să ducem la bun sfârșit construirea parcului industrial. Din luna ianuarie am luat o hotărâre prin care am înființat societatea comercială. Lucrurile au durat destul de mult, pentru că trăim într-o țară birocratică. Respectivul teren pe care îl are în proprietate în momentul de față SMR au existat clădiri, ele au fost demolate, făcută recepția pentru a stabili că nu mai există clădiri pe respectivul teren, formalități la cadastru, eu zic că cel târziu în luna noiembrie vom prelua terenul și vom putea da drumul la lucrările de racordare la utilități a parcului industrial. Suntem în contact cu mai multe firme care vor să lucreze la Balș, dar până nu avem parcul efectiv înființat, racordat la utilități și făcută sistematizarea nu poți să pui nimic  pe masă. Eu sunt foarte încrezător că parcul va fi finalizat foarte repede și cred că putem să îndeplinim cea mai importantă promisiune de a crea locuri de muncă”, a declarat Cătălin Rotea.

Luna viitoare peste 100 de balșeni vor începe munca în două centre comerciale.

 „Am aprobat o schemă de ajutor de minimis, încă din luna iunie, pentru investitorii care vor să dezvolte capacități de producție sau spații comerciale în orașul Balș. Pe această schemă de minimis sunt în curs de aplicare doi mari agenți comerciali, sunt în plus 120 locuri de muncă, ambele complexe comerciale vor fi deschise în luna noiembrie a acestui an. Schema de ajutor presupune facilități fiscale între 10 și 30 la sută din impozitul pe clădiri și impozitul pe teren pentru investiții între 30.000 și 200.000 euro. Este o promisiune îndeplinită, sunt 120 locuri de muncă noi, mai avem până la 500 de locuri”, a completet edilul din Balș

Lasă un răspuns