CÂND VOR PUTEA MERGE ELEVII LA ȘCOALĂ ÎN FORMAT FIZIC. CE SCHIMBĂRI ANUNȚĂ AUTORITĂȚILE

elevi

Din cauza incidenței extrem de ridicate la nivelul întregii țări, toți elevii și preșcolarii din România au primit două săptămâni de vacanță în loc una prevăzută în structura anului școlar.

După aceste două săptămâni de vacanță, elevii ar putea să rămână tot acasă și în perioada următoare, asta dacă rata de infectare nu va scădea.

Școlile și grădinițele ar putea să se deschidă cu prezență fizică doar dacă rata de incidență la nivel național scade sub șase la mia de locuitori, în prezent fiind la 10 la mia de locuitori la nivelul României. Această reglemetare este momentan doar propunerea din programul de guvernare al premierului desemnat Nicolae Ciucă și încă nu e o decizie finală cu privire la modul în care elevii s-ar putea întoarce sau nu la școală în format fizic.

Precizările din programul de guvernare vin în contextul în care până acum, atât ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cel care face parte din cabinetul propus de Nicolae Ciucă, cât și alți oficiali, au refuzat să spună care sunt ipotezele concrete în privința școlilor. Ministrul Cîmpeanu și secretarul de stat din Educație, Sorin Ion, au spus vineri doar despre opțiunea ca școala online să fie ultima aleasă pentru continuarea cursurilor din data de 8 noiembrie, când elevii și copiii de grădiniță ar trebui să revină în bănci.

Mai mult, ministrul Cîmpeanu declara într-un interviu vineri că “aș susține și eu, alături de elevi, revenirea la o decizie descentralizată – școală cu prezență fizică acolo unde nu există probleme de ordin sanitar”, se arată pe edupedu.ro.

Lasă un răspuns