Oltenii fără mască de protecție, amendați

politisti la datorie

În ultimele 48 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în contextul noilor reglementări legislative. 

Astfel, au fost verificate persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă. 

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 250 de forţe de ordine, fiind verificate 154 de societăți comerciale, precum şi 210 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate și verificate aproximativ 4.500 de persoane”,transmite IPJ Olt. 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 259 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020, în valoarea totală de 18.600 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Polițiștii olteni recomandă cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație. 

Lasă un răspuns