În Slatina și Caracal vor fi construite două creșe noi. Finanțare 100% de la MDLPA

asta cresa

Ministerul Dezvoltării a dat publicității lista orașelor care au primit finanțare pentru construire unou creșe noi. Slatina și Caracal se află printre cele 40 de orașe care au primit finanțare.

Ordinul de ministru semnat astăzi aprobă investițiile, astfel că poate fi demarată procedura de achiziție publică pentru identificarea constructorilor și, în primăvară pot începe primele construcții.

Primele 43 de creșe noi vor fi construite în următoarele localități: Aiud, Alba-Iulia, Alexandria, Beiuș, Bistrița, Brăila, Botoșani (două creșe), Calafat, Caracal, Caransebeș, Călărași (două creșe), Câmpina, Câmpulung Moldovenesc, Dorohoi, Drobeta-Turnu Severin (două creșe), Fălticeni, Gherla, Huși, Lugoj, Marghita, Mediaș, Moreni, Motru, Oltenița, Oradea, Petroșani, Pitești (două creșe), Ploiești, Reșița, Salonta, Săcele, Slatina, Sighetu Marmației, Suceava, Tecuci, Târgu-Secuiesc, Târnăveni, Turda și sectorul 2 din Capitală.

,,Programul național de construcție de creșe noi al Guvernului este cu un pas mai aproape de demararea lucrărilor de construcție. Ministerul Dezvoltării a aprobat primele 43 de creșe, în cazul cărora poate fi inițiată procedura de achiziție publică. Termenul pentru depunerea cererilor și a documentației justificative a fost prelungit cu 30 de zile, pentru a permite construcția unor creșe noi, moderne, și în municipiile unde administrația publică locală nu a depus cerere în acest sens sau nu a completat documentația necesară,, a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Finanțarea acestor investiții va fi făcută 100% din bani de la Ministerul Dezvoltării, iar potrivit programului se urmărește construirea unor creșe noi, moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice. Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, o sală pentru festivități, un cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber.

Lasă un răspuns