Ministrul Sănătății: un lockdown nu este o alternativă

carantina judet

Un lockdown total „nu este o alternativă”, a spus ministrul Sănătății Cseke Attila. „Am experimentat anul trecut. Nu cred că mai dorim să mai experimentăm încă o dată”, a conchis ministrul.

Cseke Attila: Un lockdown total nu este o alternativă, pentru că lockdown-ul total am văzut unde ne-a adus anul trecut. Închiderea economiei, închiderea oamenilor în case… în afară de anumite efecte, unele și psihologice asupra unor persoane care să stea închise luni întregi, nu e chestiune confortabilă.

Sunt tot felul de situații pe care din păcate le-am experimentat anul trecut. Nu cred că mai dorim să mai experimentăm încă o dată. Dar asta înseamnă că trebuie să fim și responsabili, ca să nu mai ajungem încă o dată acolo.

Un lockdown total nu ne-ar ajuta. Suntem după o săptămână și o zi de la restricțiile care s-au anunțat, iar la sfârșitul acestei săptămâni va trebui să facem o analiză unde suntem.

Sigur, După 10 zile, două săptămâni, nu ești sigur că efectele se văd imediat, și va trebui luată o decizie legată de continuarea unora dintre măsurile pe care le avem acum. Analiza trebuie făcută pe cifre și pe tendințe.

Presiunea noastră uriașă este acest număr ridicat de decese.

Lasă un răspuns