MINIVACANȚA DE 1 DECEMBRIE 2020 SE APROPIE! CÂTE ZILE LIBERE VOM AVEA ÎN ACEST AN!

ZILE LIBERE CRACIUN 2019

Românii vor avea parte, peste numai câteva săptămâni, de o nouă minivacanță – cea de 1 decembrie. Potrivit Codului Muncii, românii beneficiază de zile libere legale atât pe 30 noiembrie, când se sărbătorește Sfântul Andrei, cât și de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

30 noiembrie, ziua Sfântului Andrei, pică în acest an, într-o marți, iar 1 decembrie, Ziua Națională a României cade miercuri, astfel că românii vor avea parte de 2 zile libere. Rămâne de văzut dacă oficialitățile vor face ”pod” între weekend-ul 27-28 noiembrie și cele două zile libere, în acest caz românii s-ar bucura de o vacanță de 5 zile libere!

Ziua Sfântului Andrei marchează începutul sărbătorilor de iarnă, fiind cunoscută în calendarul popular sub denumirea de „Sântandrei Cap-de-Iarnă”. Este una dintre cele mai importante sărbători ale românilor, dat fiind faptul că Sfântul Apostol Andrei, care a fost primul dintre discipolii lui Iisus, este considerat ocrotitorul României. Acesta este motivul pentru care, din 2012, a fost declarată zi liberă, alături de sărbătoarea națională de 1 Decembrie.

Lasă un răspuns