17 olteni au devenit asitenți maternali cu acte în 2021

asiss

17 asistenți maternali profesioniști au fost angajați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt de la începutul anului. Obiectivul instituției pentru acest an este acela de angaja 20 de persoane pentru acestă meserie.

Campania de identificare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali, a debutat încă de la începutul anului, prin intermediul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, în care DGASPC are calitatea de partener, instituția fiind sprijinită de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, în calitate de beneficiar.

Anul acesta, de la 1 ianuarie și până în luna noiembrie, la sediul Direcției de Protecție a Copilului Olt s-au depus 40 de cereri de evaluare de către persoane domiciliate în județ care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, 15 dintre acestea fiind evaluate favorabil, cinci fiind în curs de evaluare, iar alte 20 respinse. Iar de la începutul anului și până acum au fost angajați 17 asistenți, iar în prezent se desfășoară un nou curs de formare inițială, la care participă trei persoane.

„În cursul acestei luni, DGASPC Olt a informat cinci primării din județ cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând proiectul «TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor»”, se arată într-un comunicat remis de instituție.

Întrucât în anul 2021 obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali noi, direcția face în continuare apel la persoanele care au domiciliul în județul Olt și doresc să devină asistenți să ia legătura, prin fax la numărul 0249.412.692, telefon număr 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro, cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

Obiectivul prioritar al proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” este reducarea numărului de copii tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți.

Lasă un răspuns