La Ipotești asistații sociali sunt scoși la muncă și curățenie

La Ipotești asistații sociali sunt scoși la muncă și curățenie

Primăria Comunei Ipotești a scos asistații social la muncă. Aceștia vor fi implicați în activități de adunat gunoaie, curățenie, măturat pe domeniul public, inclusiv deszăpezirea trotuarelor când situația o impune.

În comuna Ipotești sunt puțin peste 80 de persoane ce beneficiază de ajutor social, 90% sunt din comunitatea de rromi. În permanență primăria a urmărit să scadă numărul beneficiarilor de ajutor social. Cert este că zilele trecute toți beneficiarii de ajutor social au fost scoși la muncă de primarul Constantin Necșuț, care i-a pus să colecteze deșeurile de pe toate străzile din comună, dar și de pe pășunile comunale. Acțiunea a avut un real succes, pentru că au fost adunate sute de kilograme de deșeuri în zeci de saci menajeri. Primarul Necșuț a trasat sarcini clare viceprimarului care este responsabili de organizarea și de supravegherea acestor persoane care execută muncă în folosul comunității. Colectarea se face selectiv întrucât majoritatea deșeurilor sunt din plastic. „Dacă beneficiază de ajutor social, persoanele au obligația să și muncească pentru acești bani. Asistații sociali au fost scoți la muncă în comună, fiind puși să facă curățenie pe domeniul public și pășunile comunale”, a declarat primarul comunei.

Asistații sociali vor fi în continuare implicați în diferite munci, inclusiv în campaniile de curățenie de primăvară și toamnă derulate de autoritățile locale, dar și la diverse acțiuni punctuale derulate în timpul anului, spune edilul comunei. „Toți cei care primesc ajutoare sociale vor trebui să muncească pentru acești bani, astfel că permanent există ceva de făcut pe raza comunei, fie că vorbim de curățenie, desfundat șanțuri sau adunat gunoaie în saci menajeri”, a spus primarul Constantin Necșuț. Acesta este convins că cetățenii vor fi mai responsabili pe viitor și nu vor mai arunca gunoaiele la voia întâmplării prin comună. O localitate curată are cetățeni sănătoși, susține edilul.

Lasă un răspuns