Chesnoiu:”Sunt în contact permanent cu fermierii, procesatorii și reprezentanții industriei alimentare”

chesnoiu

Premierul Nicolae Ciucă şi Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, au vizitat o fermă de pui şi o fabrică de nutreţuri combinate, din judeţul Vâlcea, pentru a vedea cum este gestionat întregul lanţ de producţie a cărnii. Cu această ocazie, prim-ministrul a transmis că fermierii români au nevoie de ajutor pentru a-şi dezvolta afacerea, dar şi pentru a le deschide oportunităţile oferite de Piaţa Unică europeană.

Cei doi au vizitat luni o fermă de creştere pui din localitatea Frânceşti şi o fabrică de nutreţuri combinate din localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea, după cum informează Guvernul. Grupul cu capital românesc 100%, din care fac parte cele două unităţi de producţie moderne şi tehnologizate a investit peste 100 de milioane de euro după intrarea României în Uniunea Europeană.

”Este de fiecare dată o plăcere să discut cu fermierii despre măsurile de sprijin destinate sectorului agroalimentar românesc.Astăzi, împreună cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, am avut onoarea să cunosc îndeaproape activitatea unei companii cu capital 100% românesc din județul Vâlcea. Compania gestionează întregul lanț de producție a cărnii de pasăre, de la cultivarea cerealelor și asigurarea furajelor destinate creșterii păsărilor până la valorificarea, ambalarea și distribuirea cărnii pe plan intern și extern.Cele două unități de producție din Frâncești și Băbeni sunt un exemplu de agricultură modernă, care trebuie replicat și în alte sectoare pentru a ne asigura că oferim românilor acces la hrană sănătoasă și de calitate.Sunt în contact permanent cu fermierii, procesatorii și reprezentanții industriei alimentare. Lucrăm împreună pentru promovarea produselor românești și pentru stabilitatea locurilor de muncă în agricultură” , a declarat Chesnoiu.

Lasă un răspuns