LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!

La multi ani Romania

1 Decembrie 1918 este Ziua Națională a României, marcând un eveniment istoric: unirea Transilvaniei cu România. Această zi este un prilej pentru toți românii să își ureze “La Multi Ani”, să își trimită gânduri bune, mesaje frumoase și să își felicite persoanele dragi.

În urmă cu 103 ani, pe 1 Decembrie avea loc unirea Transilvaniei cu România. Acum, evenimentul a creat un prilej foarte bun pentru toți românii să își ureze “La mulți ani” și să trimită felicitări persoanelor dragi.

După unirea Transilvaniei cu România, ziua de 1 Decembrie a devenit o zi de sărbătoare națională. La început, ea era celebrată mai ales în Transilvania. Totuși, pentru că nu figura printre sărbătorile naționale legalizate a fost uitată rapid.

Câțiva ani mai târziu, după revoluția anticomunistă din anul 1989, Parlamentul a refuzat propunerea, venită din partea opoziției, de a adopta ziua de 16 decembrie drept sărbătoare națională a României.

Însă confruntările de la Târgu Mureș din martie 1990 și a mineriadei, Parlamentul României a adoptat la 31 iulie 1990 legea nr. 10 din 1990.

Lasă un răspuns