Alro Slatina este pusă pe butuci din cauza exploziei preţurilor la energie

Una dintre cele mai mari fabrici din ţară începe să-şi închidă producţia. Alro Slatina este pusă pe butuci din cauza exploziei preţurilor la energie. Salariații sunt disperați că în orice moment pot fi anunțați că și-au pierdut locurile de muncă.

Conducerea uzinei nu a reușit să cumpere energie electrică, așa că începând de astăzi se trece la închiderea cuvelor, deși a primit de la ministerul Energiei 396 de milioane de lei ajutor de stat pentru a face față crizei din energie.

Până vineri o hală întreagă va fi închisă, iar până în prima săptămână a lunii februarie 60% din capacitatea de producție va fi oprită.

Capacitatea de producție o să scadă de la 200.000 de tone de aluminiu electrolitic la 80.000 de tone.

Asta înseamnă că jumătate din cei 3.000 de angajați ai uzinei o să-și piardă locurile de muncă. Există acest risc, deși conducerea nu vorbește în acest moment de disponibilizări.

Conducerea companiei își propune să-și construiască la Slatina o centrală de producție de energie pe bază de gaze naturale, pentru a dobândi independență din punct de vedere energetic.

„Alro SA, cel mai mare consumator de energie electrică din România, ia în considerare posibilitatea dezvoltării de capacități independente de producere a energiei electrice. Pentru a putea participa la unul din viitoarele programe guvernamentale sau europene de susținere a înfințării de capacități noi de producție de energie electrică și pentru desfășurarea legală a activității de producere de energie electrică, societățile trebuie să aibă în obiectul de activitate din Actul Constitutiv codul CAEN privind producția de energie electrică (cod CAEN 3511)”, a transmis Alro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura