Gigel Știrbu: “La mulți ani, dragă Cultură!”

În fiecare an, la 15 ianuarie este marcată Ziua Culturii Naţionale, data fiind aleasă în semn de omagiu faţă de poetul naţional al românilor, Mihai Eminescu. Cu acest prilej, fostul ministru al Culturii, actualmente deputat de Olt, Gigel Știrbu, a transmis următorul mesaj cu prilejul acestei zile importante pentru poporul român:
“Cultura ne face să fim ceea ce suntem ca țară, ca identitate națională, dar din păcate, în 30 de ani de democrație, chiar dacă era o prioritate nu s-a făcut nimic: ne-am aplecat spre materialism sau satisfacție politică imediată.
Este dezastruoasă abordarea universului cultural al națiunii noastre, nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de aceste vremuri de restriște mondială, să nu fie o zi de doliu pentru cultură și educația noastră, avem nevoie mai mult ca oricând să ne sprijinim unii pe alții indiferent de vârstă, venit, etnii și religii.
Deci, astăzi să ne amintim cu toții, ce înseamnă să fim români, să fim o Românie Educată și ce ne dorim noi pentru “dulcea Românie, Țara noastră de suflet și de dor!”
Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 11 ani.Prin crearea cadrului instituţional, în această zi s-a constituit un prilej de promovare a valorilor culturale precum şi de receptare a valorilor culturii naţionale în contextul culturii europene.
Spiritualitatea si cultura românească trebuie să existe în fiecare zi, în inima și sufletul românilor, pentru că în definitiv, sunt cei doi piloni ai continuității noastre de mii de ani pe aceste meleaguri.
La mulți ani, dragă Cultură!” a transmis liberalul.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: