Siminica Mirea: “90% din consumatorii casnici vor plăti energia la prețurile de dinainte de liberalizare, respectiv 0,68 lei/kWh”

În ultima sa declarație publică, senatorul de Olt Siminica Mirea a anunțat că intervenția Partidului Social Democrat va reduce facturile pentru milioane de cetățeni. Pe scurt, 90% din consumatorii casnici vor plăti energia la prețurile de dinainte de liberalizare, respectiv 0,68 lei/kWh.

“În urma adoptării soluțiilor propuse de către social-democrați, 90% din consumatorii casnici vor plăti energia la prețurile de dinainte de liberalizare, respectiv 0,68 lei/kWh. În plus, a fost crescută plafonarea la 0,31 lei/kWh și a fost aplicată o compensare de 40% la gaze naturale, în așa fel încât prețurile finale sa fie mai reduse.

În altă ordine de idei, măsurile noastre au mai vizat și o creștere a volumelor de consum la electricitate și gaze, iar în acest fel 90% dintre români vor beneficia de prețuri scăzute, în comparație cu actuala situație de 20%.

Propunerile PSD agreate de toate partidele Coaliției trebuie, fără dar și poate, adoptate cât mai repede prin ordonanța de urgență, urmând ca acestea să fie aplicate de la 1 februarie.” a precizat parlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura