Adrian Chesnoiu: „Continuă exportul de animale vii”

Veste bună pentru crescătorii de animale.Aceștia vor putea exporta din nou animale, în toate statele membre UE. Și asta după ce, parlamentarii europeni au respins interzicerea transportului de animale vii. Este anunțul ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

..România a obținut o victorie majoră în Parlamentul European, în beneficiul direct al fermierilor români.Cu 557 de voturi pentru, 55 de voturi împotrivă și 78 de abțineri, parlamentarii europeni au respins interzicerea transportului de animale vii, astfel că fermierii români vor putea continua exportul, inclusiv spre țările terțe”, a anunțat Chesnoiu.

În continuare, țara noastră va contribui la îmbunătățirea legislației europene în materie de bunăstare animală, a spus Chesnoiu în plenul reunit al Parlamentului European.
După 18 luni de negocieri, s-a găsit, astfel, o soluție care protejează interesele fermierilor și garantează condițiile de bunăstare a animalelor vii în timpul transportului.

” România este un stat care va contribui la îmbunătățirea legislației europene în materie de standarde de bunăstare animală, de implementare a strategiilor europene, dar totodată voi solicita întotdeauna respectarea specificității fiecărui stat membru în aplicarea normelor comunitare, așa cum am făcut-o și la ultimul Consiliu Agrifish din 17.01.2022. Felicit eforturile europarlamentarilor social democrați care au susținut constant fermierii români.Iată că, după 18 luni de negocieri, s-a putut ajunge la o soluție care protejează interesele fermierilor și garantează condițiile de bunăstare a animalelor vii în timpul transportului”, a completat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura