TNL Olt a dat startul Campaniei de donare de sânge „Din inimă pentru România”. Prefectul s-a alăturat liberalilor

Tinerii liberali au întins o mână de ajutor pacienților din spitale care au nevoie de sânge.TNL-iștii au dat startul Campaniei de donare de sânge „Din inimă pentru România”.

Gestul lor a fost salutat și de președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu: „Tinerii liberali organizează o amplă campanie de donare de sânge la nivel național. Campania a fost inițiată ca urmare a scăderii cu 20% a numărului de donatori de sânge față de anul 2019 pe fondul pandemiei de COVID-19, perioadă în care acoperirea necesarului de transfuzii sangvine a fost una deficitară.Orice persoană care este sănătoasă, într-o stare bună fizică și psihică și care nu a suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni, poate dona sânge. În cazul unei administrări recente a unei doze de vaccin, se poate dona după 7 zile de la vaccinarea cu Pfizer/Moderna și 30 de zile după vaccinarea cu Johnson&Johnson”

Alătuei de liberali s-a aflat și prefectul de Olt Florin Homorean, care împreună cu colegi și prieteni s-au dus la Centrul de Transfuzii Sanguine Olt pentru a dona sânge.

„Am început acest sfârșit de săptămână prezentandu-mă, alături de colegi și prieteni, la Centrul de Transfuzii Sanguine pentru a dona sânge. Este un gest simplu, fără efort, fără durere, care poate salva vieți!  Îi felicit pe tinerii din Tineretul Național Liberal pentru acțiunea de a deschide Centrele de transfuzii sanguine din municipiile reședință de județ într-o zi liberă. Le sunt recunoscător medicilor și personalului medical de la Centrul de Transfuzii Sanguine Olt pentru efortul constant pe care îl fac pentru salvarea de vieți”, a declarat prefectul județului Olt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura