Au fost trași pe drepta pentru a fi verificați la…mască

WhatsApp Image 2022-02-02 at 14.47.49

Polițiștii olteni au reluat controalele în trafic, cu privire la respectarea modului în care se efectuează transportul public de persoane, în context Covid-19.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica, acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, în perioada stării de alertă, prin:” deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto; verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare; verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz; testarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport; valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului. depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane; respectarea Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane, precum si pasagerii acestora”

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate peste 250 de autovehicule, din care peste 200 de autovehicule erau destinate transportului public de persoane, fiind aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.790 de lei. Dintre acestea, 14 sancțiuni contravenționale (5 șoferi și 9 pasageri) au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 4.000 de lei.

Totodată, polițiștii au reținut 1 permis de conducere, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. (șofer autovehicul transport public de persoane)

De asemenea, polițiștii au mai reținut și 6 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau ITP expirat, din care 2 certificate au fost retrase de la autovehicule de transport public de persoane ( ITP expirat și defecțiuni tehnice).

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: