Certificatele Covid o să fie PRELUNGITE în UE până în 2023 

certificat-covid-scaled

Comisia Europeană a propus extinderea sistemului de certificate covid în UE cu un an, până la 30 iunie 2023, aceasta le va permite călătorilor să continue să folosească documentul pentru a călători în statele membre UE.

„Virusul COVID-19 continuă să se răspândească în toată Europa și în acest stadiu nu este posibil să se prezică numărul de infecții în a doua jumătate a anului 2022 sau apariția de noi tulpini. Prin urmare, se propune prelungirea certificatului digital până în 30 iunie 2023. Oferta de reînnoire a certificatelor covid asigură că călătorii îl vor putea folosi în timp ce călătoresc în țările UE care susțin anumite măsuri de sănătate publică”, a spus CE într-un comunicat de presă.

Oficialii au remarcat că, pe lângă extinderea reglementărilor, se propune recunoașterea oficială a testelor antigene împreună cu testele PCR. Această măsură are ca scop extinderea gamei de teste, acestea fiind în prezent la mare căutare.

În plus, trebuie să se asigure că datele de vaccinare pentru certificatele europene de vaccinare sunt sincronizate. Comisia Europeană a explicat că cetățenii primesc adesea plângeri legate de indicarea unui număr greșit de doze în certificatele covid atunci când au fost primite în diferite state membre ale UE.

„De asemenea, este important să se prevadă posibilitatea eliberării de certificate persoanelor care participă la studiile clinice ale vaccinurilor COVID-19. Certificatul digital UE COVID eliberat participanților la studiu poate fi apoi acceptat de alte state membre”, spun oficialii

Pentru a garanta extinderea regulamentului, Parlamentul European și Consiliul Europei trebuie să ia o decizie înainte de 30 iunie a acestui an.

Sursă: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: