Hala 7 de la ALRO se închide. Sindicaliștii continuă protestele

Sindicaliştii de la Alro Slatina vor continua seria protestelor începute la finalul anului trecut faţă de preţurile majorate la energie şi vor participa la mai multe mitinguri ce vor fi organizate săptămâna viitoare în faţa Guvernului, după ce miercuri a intrat în proces de închidere o a treia hală de electroliză din cadrul fabricii de producere a aluminiului. Între timp, a început închiderea halei 7 de Electroliză, așa cum s-a decis în Consiliul de Administrație de la Alro Slatina, la finalul anului trecut.

Liderul Sindicatului Liber Aluministul, Constantin Popescu, a avut numai cuvinte de ocară la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu.

„Trebuia oprită și Hala 7! Mai am o întrebare, domnule Virgil Popescu, așa zis ministru, până când vrei să oprești!? Când oprești Halele 5 și 6 și să bișnițărești dumneata energia să o dai acoliților dumneavoastră. Nu ți-am putut da parandărăt niciodată, pentru că noi lucrăm corect. Asta este Alro! Nu vă convine pentru că sunt locuri de muncă, că asigurăm protecție socială. Să vedem ce protecție socială ne veți acorda voi, că, dacă nu, vom veni peste voi. O să vedeți că nu glumim. Colegii mei merg până la capăt. Nu acceptăm să fim umiliți pentru că dorim să muncim cinstit. Dorim o țară fără hoți și corupți. Ne-am săturat să ne fure toți. Vor plăti pentru fiecare lacrimă”, a spus Constantin Popescu.

În aceste condiţii, sindicaliştii au anunţat că noi mitinguri vor fi organizate în Bucureşti, în faţa Guvernului, în zilele de 14, 15, 16 şi 17 februarie, la proteste urmând să participe atât membri ai sindicatelor din cadrul Alro cât şi ai altor sindicate din Slatina şi din ţară. 

Sindicaliştii solicită reglementarea pieţei de energie, limitarea preţurilor aplicate la energie şi gaz la valoarea celor din decembrie 2020, pentru cel puţin un an, precum şi eliminarea exceptării beneficiarilor OUG 81/2019 de la plafonarea preţului energiei electrice.

Reducerea capacităţii de producţie la Alro Slatina va determina şi trimiterea în şomaj tehnic a sute de angajaţi ai companiei, subliniază sindicaliştii într-un comunicat .

„La Alro au fost închise deja două hale de electroliză, respectiv Hala 8 şi Hala 9, iar începând de azi, 9 februarie, se va continua cu oprirea Halei 7 de electroliză, fapt ce reprezintă închiderea a 60% din capacitatea de producţie (din cinci hale rămânând funcţionale doar două). Urmează ca sute de angajaţi să fie trimişi în şomaj tehnic şi mii de angajaţi ce depind în mod direct sau indirect de Alro să rămână fără locuri de muncă”, se arată într-un comunicat semnat de liderii sindicatelor din cadrul companiei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: