Infectați cu două tulpini în același timp: noul trend din România

Zeci de persoane din judeţul Botoşani diagnosticate cu COVID-19 au prezentat, în urma secvenţierilor realizate în laboratorul de analize al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi, două tulpini ale virusului, a declarat, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, analizele de laborator au confirmat, săptămâna trecută, prezenţa dublei tulpini la aproximativ 30 de pacienţi din Botoşani.

„La secvenţiere, la pacienţii cu COVID, pe lângă tulpina Omicron, care este dominantă la nivelul judeţului Botoşani şi la nivel naţional, am găsit pacienţi cu tulpină Delta, cu tulpină Gama, Alfa, deci acelaşi pacient cu două tulpini în acelaşi timp. La cazurile din valul 5 am început să vedem aceste două tulpini. În valurile anterioare, au fost foarte puţini, doi – trei pacienţi, care pe lângă tulpina principală au mai prezentat o altă variantă de tulpină. Săptămâna trecută, din persoanele pe care le-am trimis la secvenţiere aproape toate erau cu două tulpini”, a afirmat Adăscăliţei.

Rata medie de infectare cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Botoşani a fost, miercuri, de 11,52 cazuri la 1.000 de locuitori.

Sursă: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura