Continuă investițiile la SJU Slatina. Oprescu: CJ Olt are două proiecte împreună cu spitalul

În 2022 CJ Olt continuă investițiile în sănătate. Spitalul Județean de Urgență va beneficia de o serie de proiecte ce vor fi finalizate, sau altele ce vor fi demarate. Totodată, președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că transformare unității medocale continuă, chiar dacă unele investiții anunțate rămân în stand-by.

„CJ Olt are două proiecte împreună cu spitalul, de achiziționare de aparatură medicală, unul la UPU Slatina, care este în desfășurare, ne-a și venit un computer tomograf nou, proiectul fiind în valoare de un milion de euro. Spitalul are pe Programul Operațional de Infrastructură  Mare, pe acel segment de COVID care a fost deschis încă de anul trecut, un proiect de 8 milioane de euro, care este în derulare, cu aparatură specifică. Totodată, noi am prins pentru anul acesta să continuăm reabilitarea atât a Secției Medicală, cât și Blocul Materno-Infantil, deci avem banii prinși să continuăm lucrările. Vom rectifica bugetul și vom prinde bani pentru finalizarea acestor lucrări. Managerul spitalului a stat de vorbă cu constructorii care au licitat, lucrările sunt deja câștigate din anii trecuți, vorbim de un contract multi anual și vor veni să se apuce de lucrări”, a adăugat șeful forului județean.

Una dintre investițiile lăsate , momentan în așteptatre, privește construirea pasajului de legătură a Blocului Central de Blocul Medicală

„Nu am scos la licitație, pentru că nu am prins acel pasaj anul acesta, considerând că spitalul are alte nevoi, spitalul are alte nevoi. Sumele pe care le avem în buget nu ne-au permis să scoatem pasajul, încercăm să dăm bani să continuăm modernizările începute și apoi vom începe la construcția acelui pasaj”, mai spune Oprescu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: