O fetiță de 10 ani, cu părinți surdomuți, a sunat la 112 pentru a-și salva fratele care nu se simțea bine 

112222

O fetiță de numai 10 ani din Oradea a sunat la Numărul de Urgență 112 și a cerut ajutor pentru fratele ei care nu se simțea bine. Micuța a fost cea care a luat legătura cu salvatorii deoarece părinții sunt surdomuți. Conversația a fost dezvăluită de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care a lăudat curajul fetiței.

Pentru că părinții lor au deficiențe de auz și vorbire, fetița a sunat la 112 și a cerut ajutor, oferind și toate informațiile solicitate de salvatori.

STS a publicat sâmbătă pe Facebook dialogul cu fetița din Oradea:

Operator 112: 112, ce urgență aveți?

Fetița: Alo, bună ziua. Fratelui meu îi este rău, este palid și a vărsat de două ori.

Operator 112: Câți ani are?

Fetița: 11.

Operator 112: Pe tine cum te cheamă?

Fetița: M. E.

Operator 112: Câți ani ai?

Fetița: 10 ani.

Operator 112: Părinții tăi sunt acasă?

Fetița: Da, dar sunt surdomuți.

Operator 112: O să vorbesc la ambulanță, rămâi la telefon, să nu închizi.

„Încrezătoare și stăpână pe sine le-a spus operatorilor, ca un om mare, care este starea lui de sănătate. Le-a mărturisit că părinții ei sunt persoane cu deficiențe de auz și vorbire. Iar ca fratele ei să primească ajutorul medical cât mai repede, a apelat ea la Serviciul de urgență. La indicațiile colegei noastre, operatoare STS a Centrului unic pentru apeluri de urgență Bihor, fetița a așteptat legătura cu serviciul de ambulanță, reușind să le ofere toate informațiile necesare”, a precizat STS.

Serviciul mai arată că apelul la numărul unic de urgență 112 este dovada angajamentului luat de copilul de 10 ani pentru a-și salva fratele și demonstrează totodată că responsabilitatea nu vine neapărat cu vârsta, ci și din dorința de a-i ajuta pe cei dragi.

„Această fetiță a luat o decizie curajoasă și ne-a dat o lecție civică: știe să sune la 112 atunci când are o urgență. Să învățăm de la copii să sunăm responsabil! Doar așa putem salva vieți!”, a transmis STS.

Sursă: digi24.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: